Historien bag.

Undersider:

VELO MED SIDEVOGN.

Gaven på dagen.
Gaven på dagen.

cam_0644

Dette projekt er en gave, jeg fik, da jeg blev 60 år. Jeg tror, uden at være sikker, at den oprindelig er bygget til en handicappet, da der var monteret selvstarter og akkumulator på den, på den måde var man fri for at cykle den i gang. Så man kan sige, der var en, som var forudseende og lave en trehjulet handicapknallert.

Jeg gik længe og overvejede hvordan denne specielle gave skulle restaureres. Nu er der gået næsten fire år, og resultatet kan ses her. Jeg vidste fra starten, at den ikke skulle restaureres så den kunne køre med sidevogn. Det er jo ikke lovligt at køre med, og man behøver ikke at invitere til at blive stoppet af politiet. Sidevognen er selvfølgelig lavet, men kun til fotografering.

Jeg må da indrømme, at jeg kørte en lille tur. Jeg er meget lykkelig for, at det kun blev en kort tur, for pyha, da jeg nåede den vilde fart af ca. 20-25 km. vidste jeg ikke, om det var mig eller Veloen, der bestemte hvilken retning, jeg skulle køre. Sidevogne blev derefter fotograferet, afmonteret og opmagasineret.

Farverne på denne specielle model var jeg ikke i tvivl om. De skulle selvfølgelig være ”grønne” og i de specielle stærke farver: Nogen ved selvfølgelig hvorfor :-).

Jeg havde også gået og tænkt på, om man ikke kunne lave om på konstruktionen, så Veloen kunne yde noget mere. Det har jeg eksperimenteret meget med på denne model. Jeg har lavet større indsugning. Karburator og udstødning er fra en Vespa Ciao, så den både kan få noget mere at leve af, og kan komme af med det igen efter forbrændingen. Jeg må sige, at efter mange mange timers forsøg, både på den ene og den anden måde, er det lykkedes, at få den til at køre perfekt og med succes.

Jeg vil lige nævne, at den er lavet sådan, at det er den originale tank og benzinpumpe den kører med.

Der er også lavet lidt om på stellets konstruktion. Stellet er forstærket på de dele, hvor sidevogne kan monteres. Styret er blevet et a´la Harleystyr med spejle, rævehale på bagagebæreren og Klistermærker med Peter Plys m.m. Man kan sige, det er lidt af et udstyrstykke, men jeg synes hel bestemt, at der også skal være plads til noget anderledes. Alt behøver absolut ikke at være original :-).

Det færdige resultat.
Det færdige resultat.
Solomaskinen.
Solomaskinen.

Billedet der er taget af hele konstruktionen ”Velo med sidevogn” er til at se her på hjemmesiden, og solo maskinen vil ind imellem blive at se til diverse løb rundt omkring i landet, eller her på hjemmesiden.

Jeg har fået lov af morfar.
Jeg har fået lov af morfar.

Jeg kan oplyse at solo køretøjet vækker meget opsigt til løbene, men det er dog ikke kun der den har interesse, vores barnebarn synes også den er spændende, eller er det Peter Plys der trækker :-).