Historie.

Undersider:
Lige ankommet til Danmark med vognmand fra Frankrig.
Lige ankommet til Danmark med vognmand fra Frankrig.

CAM_0658

Da Velo Solex havde stor succes med model 6000, udvidede man sortimentet med en nyhed, model 8000/Solex Tenor. Vi er så heldige at have fundet to forskellige modeller i Frankrig.
Solex tenor model L fra årgang 1973 (købt på Ebay) har Italiensk Franco Morini-motor med centrifugalkobling og minder lidt om Puch Maxi. Vores knallert er blå metallic og med teleskop affjedring både for og bag. Den er anderledes og mere behagelig at køre på.
Den havde Velo Solex kæmpesucces med i Frankrig. Modellen blev produceret i flere varianter både med og uden affjedring.
I 1974 blev der produceret 2500 stk. Solex Tenor model S 4, én til hver forhandler i Frankrig til præsentation. Denne model er med sporty udseende, twinsæde, blinklys og fire fodgear, en rigtig nyhed der skulle sælges til de unge mennesker, men den kom aldrig rigtig i handelen. Da Motobecane (producenten af bla. Mobylette) fandt ud af det, købte de aktiemajoriteten i Velo Solex og lukkede produktionen dog med undtagelse af Solex 3800, “den sorte” som vi alle kender.
Vi er så heldige, at vi fandt en Solex Tenor S 4 på et marked i Frankrig i efteråret 2006 (Link) Disse modeller har aldrig været importeret til Danmark.